Ventilationssystemet MicroVent kan installeres usynligt i facaden, og det benyttede Marel sig af, da virksomheden ville forbedre indeklimaet i forbindelse med ombygning og renovering.

Da Marel ville ombygge og renovere sit kontordomicil, der er opført i 1980’erne, var det med et stort ønske om at forbedre indeklimaet. Derfor skulle der installeres ventilation, og det var en udfordring, fordi ventilationen ikke måtte skæmme lokalerne eller den flotte glasfacade, og fordi bygningen både rummer store lokaler og små enkeltmandskontorer.

”Vi havde en idékasse til medarbejderne, og en kollega foreslog InVentilate som leverandør. Vi så nærmere på virksomheden sammen med arkitekt og entreprenør og valgte dem, fordi de havde erfaring med netop renovering af bygninger, og den plads, vi havde til rådighed til ventilation, var meget lille,” fortæller adm. direktør Henrik Ladefoged.

InVentilate har udviklet mikroventilationssystemet MicroVent, der består af enheder, som indbygges i facaden. En løsning, der bruger langt mindre energi end traditionel rørført ventilation, og som kan installeres uden at optage plads eller skæmme bygningen.

”Desuden fås MicroVent-enheder i flere størrelser, som gør systemet meget fleksibelt at dimensionere og dermed velegnet til lokaler af alle størrelser og med både stort og lille behov for ventilation,” forklarer Kim Friis Vedøe, salgschef i InVentilate.

Hos Marel er MicroVent indbygget i forbindelse med vinduerne og er faktisk usynlig udefra. Ambitionen om at få et bedre indeklima er også blevet indfriet.

”Indeklimaet er blevet markant bedre. Det tager lang tid at køre et ventilationssystem ind, og det har krævet justeringer og udskiftninger af riste med plader, men nu synes vi, at vi har et system, der giver et meget bedre indeklima end det, vi havde før,” siger Henrik Ladefoged.